Hva kjennetegner moderne ventilasjon?

Moderne ventilasjon skal gi deg et sunt og godt inneklima med ett tastetrykk, helt uavhengig av været ute og forholdene inne.

Helt siden starten i 1983 har vi i Exvent spesialisert oss på avanserte klima- og ventilasjonsanlegg i private hus og store bedriftslokaler.

Det gjør at vi idag sitter med detaljert kunnskaper om hva som skal til for å sikre et godt inneklima på en så energieffektiv måte som mulig!

Moderne ventilasjon

Ventilasjonen i en bygning er alltid basert på trykkforskjell. Den kan enten gjennomføres automatisk, eller med naturlig ventilasjon ved hjelp av temperatur og vind.

Den store utfordringen med naturlig ventilasjon er at den er avhengig av været, at tilluften ikke blir renset, og at varmen forsvinner ut sammen med fraluften.

Et automatisk klima- og ventilasjonsanlegg vil derimot garantere et behagelig inneklima.

Ved ventilasjon med til- og fraluft blåser vi tilluften inn i bygningen automatisk. Vi kan filtrere og behandle luften effektivt, og vi gjenvinner varmen fra fraluften. Dette er naturlig nok en langt mer energieffektiv metode.

Bak energieffektiviteten ligger det et innovativt varmegjenvinningssystem som er basert på en roterende varmeveksler. Når vi kombinerer dette med varmepumpeteknikken, kommer vi opp i en årlig virkningsgrad på over 90 %.

Fordelene med Exvent-ventilasjon:

Sunnhet

  • Inneklimaet er friskt og filtrert
  • Bygningen er frisk og fri for sopp
  • Den roterende varmeveksleren returnerer fuktigheten til uteluften om vinteren og holder fuktnivået i inneklimaet på et nivå som er sunt både for bygningen og brukerne

Behagelig inneklima

  • Ved å varme opp eller kjøle ned luften som blåses inn i bygningen, får du full kontroll på temperaturen
  • Ved å justere fuktighetsnivået i inneklimaet kan man også oppnå behagelige innendørsforhold på varme sommerdager, eller når det er svært fuktig ute

Energieffektivt

  • Den roterende varmeveksleren er egentlig svært energieffektiv i seg selv, men det er først når man kombinerer den sammen med en varmepumpe at energieffektiviteten blir utnyttet maksimalt. All overflødig energi som ikke blir brukt, kan utnyttes ved hjelp av Aqua-enheten og energibussfunksjonen
  • Avkjølingen om sommeren med den roterende varmeveksleren reduserer avkjølingskostnadene
  • Investeringens karbonavtrykk er lite og tilbakebetalingstiden er kort.

Ble du interessert?

Ta kontakt for en uforpliktende prat, eller  les mer om våre ulike modeller her.