3 trender innen ventilasjon

For å gi våre kunder det beste inneklimaet de kan få, har vi som mål å ligge i forkant av ventilasjonstrendene.

Grunnen til at dette er så viktig for oss i Exvent, er fordi et godt inneklima påvirker både helsen, komforten og arbeidseffektiviteten din.

Heldigvis blir kunnskapen og bevisstheten rundt godt inneklima stadig bedre.

Trend #1: Godt inneklima er en konkurransefaktor

Det beste  eksempelet er at et godt inneklima idag har blitt en stadig viktigere konkurransefaktor på boligmarkedet, enten det er snakk om næringsbygg eller private boliger.

I tillegg blir det stadig viktigere å kunne styre inneklimaet, uansett størrelse på boligen eller lokalet.

Det finnes i dag knapt en ny bil på det norske markedet uten klimakontroll som standard. Da bør du selvsagt kreve det samme i ditt eget hjem og på din egen arbeidsplass!

Trend #2: Desentralisert ventilasjon

Mens man tidligere gjerne hadde en stor ventilasjonsenhet som fordelte frisk luft til hele bygget, er det i dag langt vanligere å utstyre selv store lokaler og boliger med flere små ventilasjonsenheter.

Fordelene for huseieren, brukerne, og de som utfører vedlikeholdet er mange:

  • Styringen og justeringen av ventilasjonen til en eiendom blir langt enklere, fordi hver seksjon kan reguleres uavhengig av de andre.
  • Mindre risiko involvert ved vedlikeholdsarbeid og funksjonsfeil: Når det utføres service på én enhet, vil de andre enhetene fremdeles være i drift.

Trend #3: Mindre enheter gir raskere og enklere installasjon

Endringer i TEK17 gjør det nå mulig å installere komplette ventilasjonsanlegg i skap, der man tidligere krevde et dedikert teknisk rom.

Kombinasjonen av mindre enheter og nyvinninger innen isolasjon og kanalseksjoner, gjør det også raskere og enklere å installere ventilasjonsanlegg enn tidligere. Det gjør jobben enklere for entreprenører og montører, og gir sluttkundene bedre plassutnyttelse.

Et godt eksempel her er vår siste nyvinning NEO, som er det første komplette ventilasjonsanlegget som enkelt kan plasseres i et helt vanlig skap.

LES MER OM NEO HER!