Varmepumpe som den del av ventilasjonen er energieffektivt

En varmepumpe som er koblet til ventilasjonen er en energieffektiv løsning for oppvarming og avkjøling av inneluften. Den varme eller kalde luften fordeles jevnt i hele bygningen eller boligen – dette er en svært god løsning, for varmepumpene blåser ofte ikke luften jevnt utover i hele huset.

Exvent HP eAir-anleggene – ingen energi går til spille

hp_print_300dpihp_winter_print_300dpi
Exvent HP eAir er en avtrekksvarmepumpe som er integrert i ventilasjonsanlegget. Med dette anlegget går ingen energi til spille! Som navnet forteller, tar HP-avtrekksvarmepumpen ut energi av avtrekksluften.

Sammen med en roterende varmeveksler gjenvinner avtrekksvarmepumpen nesten all varmeenergien av luften som blåses ut og overfører den til oppvarmingen.

Varmegjenvinningens årlige virkningsgrad kan være på opp til 95 %!

  • En integrert avtrekksvarmepumpe krever ikke en egen utvendig enhet, og derfor passer den til bygninger hvor man ikke kan montere dette.
  • Kan monteres i byggefasen eller i forbindelse med oppussing.
  • Avkjøler tilluften og fjerner fuktigheten fra den, og derfor føles inneluften mer behagelig enn før, uavhengig av temperaturen.

Vanligvis forsvinner det energi i en effektiv varmepumpeprosess, særlig under avkjøling. HP Aqua ble utviklet for at man skulle kunne utnytte denne energien. HP Aqua gjenvinner energien som ellers ville gå til spille og utnytter den til oppvarming/avkjøling av vannet som er lagret i varmtvannstanken.

Oppvarmings- og avkljølingsfunksjonen av vannet gjør HP-pumpen virkelig allsidig. Den gjenvunnede energien overføres til varmtvannstanken, hvor den kan benyttes til:,

  • oppvarmings-/avkjølingssystemene for luft og vann
  • oppvarming av varmtvann
  • gulvvarme

Be om mer informasjon eller bestill produktet fra forhandleren.

Spørsmål? Vi hjelper deg gjerne – kontakt oss .

Du kan bestille Exvent-ventilasjonsanlegg med varmepumpe fra  forhandleren vår.