Dårlig inneklima kan gjøre deg syk

Dårlig inneklima kan gi luftveisproblemer, såre øyne, tretthet eller hodepine, og har du små barn øker risikoen.

Små barn har nemlig mindre motstandsdyktighet mot luftrelaterte plager, og når de i tillegg oppholder seg langt mer innendørs enn oss voksne, blir de dessverre spesielt utsatt.

– En av de store utfordringene er at mange ikke er klar over at de har et dårlig inneklima før de faktisk får plager, sier Sonja Häggman – marketing manager hos Exvent.

Et godt eksempel er alle de som bor i eldre boliger, hvor de så har etterisolert og satt inn nye vinduer. Da er det lett å glemme at huset blir mye tettere enn før, og at inneklimaet raskt kan forverres om man ikke har et ordentlig balansert ventilasjonsanlegg på plass.

Velg Exvent

Vi har vært en totalleverandør av energieffektive løsninger siden 1983 og vet hva vi prater om, enten du skal oppgradere ditt gamle hus eller bygge nytt.

– Hvert eneste hus er jo forskjellig, og velger du Exvent kan du være trygg på at du får en ferdig løsning tilpasset akkurat din bolig, ferdig installert og helt klart til bruk.

Det er jo fornøyde kunder vi lever av, så dette tar vi på alvor. Det finnes selvsagt enkeltstående produkter som hver for seg kan fungere greit, men i praksis er det mange som glemmer at produktene de monterer også må passe sammen. Det er jo litt dumt å bruke penger på to ulike produkter dersom de motarbeider hverandre, og det er her vi som en totalleverandør med mange års erfaring skiller oss fra de små aktørene i bransjen.

Er slike systemer kompliserte å bruke?

Den tiden er definitivt over. Exvent-anlegg er så enkle i bruk at du ikke skal behøve å tenke på at de er der, de bare virker. Sensorene i anlegget vil for eksempel selv kontrollere fuktighetsnivået på inneluften, og automatisk øke ventilasjonen ved behov. De fleste anleggene våre leveres også med et trådløst panel for enkel styring, og siden nye anlegg kan fjernstyres via nettet eller mobilen, så har du alltid full kontroll.

Hva kjennetegner et godt inneklima?

Et godt inneklima har tre sikre kjennetegn:

  • Det første er at luften oppleves som frisk og ren, og det sikrer vi med et balansert ventilsystem som kontinuerlig filtrerer luften du puster inn og ut.
  • Så må selvsagt temperaturen være riktig. Her vil jo personlige preferanser spille inn, men den ideelle temperaturen i en bolig ligger på 22 grader året rundt. Da er det fint med anlegg som alltid holder temperaturen konstant, uavhengig om det er kaldt eller varmt ute.
  • Hos Exvent er vi også opptatt av et godt ventilasjonssystem ikke skal tilføre støy og ulyder. Det finnes for eksempel flere løsninger på markedet som varmer, men hvis både dere – og i verste fall naboen, hele tiden hører sus og piping fra varmekilden blir det fort et irritasjonsmoment.

Alt dette slipper du å bekymre deg for med et Exvent-system!

Mer informasjon om våra produkter og løsninger får du her!