Ikke la dårlig inneklima gjøre deg syk

Vinteren er høysesong for innekos, men da gjelder det å ha en bolig med godt inneklima. Og det er spesielt viktig for deg med små barn.

Dårlig inneklima kan nemlig gi luftveisproblemer, såre øyne, tretthet eller hodepine, og dessverre: Har du små barn øker risikoen.

Små barn har mindre motstandsdyktighet mot luftrelaterte plager. Når de i tillegg oppholder seg langt mer innendørs enn oss voksne, blir de dessverre spesielt utsatt.

– En av de store utfordringene er at mange ikke er klar over at de har et dårlig inneklima før de faktisk får plager, sier Sonja Häggman fra Exvent.

Et godt eksempel er alle de som bor i eldre boliger, hvor de så har etterisolert og satt inn nye vinduer. Da er det lett å glemme at huset blir mye tettere enn før, og at inneklimaet raskt kan forverres om man ikke har et ordentlig balansert ventilasjonsanlegg på plass.

Tre sikre kjennetegn på et  godt inneklima

  • Det første er at luften oppleves som frisk og ren, og det sikrer vi med et balansert ventilsystem som kontinuerlig filtrerer luften du puster inn og ut.
  • Så må selvsagt temperaturen være riktig. Her vil jo personlige preferanser spille inn, men den ideelle temperaturen i en bolig ligger på 22 grader året rundt. Da er det fint med anlegg som alltid holder temperaturen konstant, uavhengig om det er kaldt eller varmt ute.
  • Hos Exvent er vi også opptatt av et godt ventilasjonssystem ikke skal tilføre støy og ulyder. Det finnes for eksempel flere løsninger på markedet som varmer, men hvis både dere – og i verste fall naboen, hele tiden hører sus og piping fra varmekilden blir det fort et irritasjonsmoment.

Alt dette slipper du å bekymre deg for med et Exvent-system.

Mer informasjon om våra produkter og løsninger får du her!

Velg et anlegg hele familien kan bruke!

Exvent-anlegg er så enkle i bruk at du ikke skal behøve å tenke på at de er der, de bare virker. Sensorene i anlegget vil selv kontrollere fuktighetsnivået på inneluften, og automatisk øke ventilasjonen ved behov. De fleste anleggene leveres også med et trådløst panel for enkel styring, og siden nye anlegg kan fjernstyres via nettet eller mobilen, så har du alltid full kontroll.

Liten plass? Her er det første ventilasjonsanlegget du kan gjemme bort i et helt vanlig skap!

La proffene gjøre jobben for deg

Exvent har vært en totalleverandør av energieffektive løsninger siden 1983 og vet hva vi prater om, enten du skal oppgradere ditt gamle hus eller bygge nytt.

– Hvert eneste hus er jo forskjellig, og velger du Exvent kan du være trygg på at du får en ferdig løsning tilpasset akkurat din bolig, ferdig installert og helt klart til bruk.

Det er jo fornøyde kunder vi lever av, så dette tar vi på alvor. Det finnes selvsagt enkeltstående produkter som hver for seg kan fungere greit, men i praksis er det mange som glemmer at produktene de monterer også må passe sammen. Det er jo litt dumt å bruke penger på to ulike produkter dersom de motarbeider hverandre, og det er her vi som en totalleverandør med mange års erfaring skiller oss fra de små aktørene i bransjen, avslutter Häggman.

NYSGJERRIG? Les mer om hva vi kan gjøre for deg!