Fryser du på kontoret?

Kaldt kontor, fryser

Det er ikke gøy å jobbe på kontor når du må ha på deg votter for å komme gjennom arbeidsdagen. Men hvor mye kulde må du egentlig finne deg i, og finnes det en perfekt temperatur?

Fryser du på jobben er det ikke alltid lett å motivere seg til en ny arbeidsdag:

Kalde og stive fingre gjør det vanskelig å hamre løs på tastaturet, og selv om du får tilbake varmen når du heller innpå nok en kopp med kaffe er det kun en midlertidig fiks.

DET BESTE VALGET: Ventilasjon med innebygget varmepumpe

Temperatur: Ingen offisielle grenser

Selv om arbeidsgiver har et ansvar for å planlegge og tilrettelegge for forventede temperaturvariasjoner er det ingen faste temperaturgrenser i lovverket.

Heldigvis er det noen retningslinjer å forholde seg til.

Arbeidstilsynet anbefaler for eksempel at temperaturen bør ligge på under 22 grader ved fysisk lett innearbeid, samtidig som temperaturer under 19 eller over 26 grader skal unngås.

I praksis gjelder det derfor å gå gjennom den enkle tiltakslisten først: Trekker det fra vinduet bør du flytte arbeidsplassen din til et lunere sted, og sette inn en ekstra varmekilde der det er mulig.

I tillegg bør dere alltid sjekke at ventilasjonsanlegget virker som det skal. 

LES MER:  Kombinert klimaanlegg og ventilasjon!

Første trinn er å sjekke at luftmengde og ønsket temperatur er riktig innstilt. Husk at filteret må skiftes regelmessig på ethvert ventilasjonsanlegg, og at jevnlig service er den beste garantien for å få ventilasjonsanlegget til å virke som det skal.

Her er det dessverre en del som slurver, så er det lenge siden forrige service gjelder det å gi sjefen eller byggets driftsansvarlige et hint.

PREMIUM: Exvent gir deg bedre inneklima og perfekt ventilasjon

Nei, du får ikke fri

Selv om fleste arbeidsgivere gjør sitt beste for å gi sine ansatte gode arbeidsforhold, vil dessverre ekstreme kuldeperioder eller tekniske problemer oppstå.

Kulde i seg selv vil likevel ikke gir deg rett til å dra hjem fra jobben. Med mindre du blir syk av kulda eller du har en arbeidsgiver som innvilger hjemmekontor, gjelder det altså å se etter en minnelig løsning på knipa.

Det kan for eksempel være forskjøvet arbeidstid, redusert produksjon, midlertidig flytting av arbeidsplass, ekstra pauser i oppvarmet arbeidsrom, eller strakstiltak som innebærer kjøp av tepper eller ekstra varmekilder.

Kontakt Exvent for et uforpliktende tilbud!