En god kundeopplevelse er et resultat av smidig samarbeid

Et Enervent ventilasjonsaggregat (selges i Norge under merket Exvent) har vært installert i villaen i Kyrkslätt i Sør-Finland i mer enn 10 år. Ved et vedlikeholdsbesøk viste det seg at det var på tide å skifte aggregatet. Den gamle enheten ble erstattet med en Salla Compact enhet – den aller første i historien. Salla Compact har en ny takmonteringsmekanisme, spesielt egnet for trange rom. Kundens takk går også til LVI-Trios vedlikeholdsteam, som hadde lyttet med et oppmerksomt øre til en treningsøkt på Enervent Zehnder, da treneren snakket om kommende innovasjoner.

Ventilasjonsaggregatets luftmengdekapasitet og plassering avgjør det beste alternativet for hver eiendom. Aggregatene er laget for å vare, og bytte av aggregat blir først aktuelt dersom man ønsker funksjoner som ikke lar seg realisere med den gamle modellen eller om reservedeler ikke lenger er tilgjengelig.

Et kompetent vedlikeholdsteam finner løsninger på problemer

Jani Lepojärvi og hans familie har bodd i den gule villaen i over 10 år.

– Vi anskaffet et ferdighus med komplett teknisk plass. Det var montert et Enervent ventilasjonsaggregat av Pingvin-modellen i et hjørne. En varmtvannsbereder i skapstil er installert under aggregatet og ved siden av den er sentralstøvsugeren.

– Jeg har vært fornøyd med installasjonen og ventilasjonsaggregatet har vært enkelt å vedlikeholde. Nå som det hadde en reell feil første gang, tok jeg kontakt med et autorisert servicefirma. Jeg skulle gjerne ha beholdt den gamle enheten, men nå måtte en annen type løsning til, konstaterer han.

– I kundens tilfelle var kretskortet til ventilasjonsaggregatet ødelagt, og tilsvarende kretskort er ikke lenger tilgjengelig på markedet, sier arbeidsleder Niko Salo fra LVI-Trio.

Ifølge Salo bekreftet anleggsbesøket at det vil kreves mye demonteringsarbeid for å erstatte aggregatet i det trange tekniske rommet. Det var også fare for at varmtvannsberederen kunne gå i stykker under utskiftingen. Det var nødvendig å finne en bedre løsning.

Dialogen mellom produsenten og partneren kommer kunden til gode

Enervent Zehnder inviterer jevnlig sine autoriserte servicepartnere til å oppdatere sin produktkunnskap. I fjor sommer, på fabrikken i Borgå, ble kommende produktinnovasjoner gjennomgått under ledelse av salgssjef Ronni Laaksonen.

– Vi var på treningsdag med min kollega Ville Eskola og husket at en ny takmonteringsmekanisme var under utvikling for Salla ventilasjonsaggregatene. Da kundens problem dukket opp, tok jeg umiddelbart kontakt med Ronni for å spørre om det er mulig å få et eksemplar av den nye versjonen for installasjon, bekrefter Niko Salo.

Enervent Zehnder ga grønt lys og Salla Compact-aggregatet med sin fornyede takmonteringsmekanisme ble installert i Kyrkslätt uten behov for å demontere andre strukturer på samme plass.

– Jeg setter pris på at vedlikeholdsselskapet tok saken vår på alvor og gjorde en reell innsats for å finne den beste løsningen for vår situasjon. Det gjorde det mulig å bytte til nytt ventilasjonsaggregat fra samme produsent uten vanskelig demonteringsarbeid. Når samarbeidet mellom vedlikeholdspartneren og produsenten fungerer problemfritt, drar kunden nytte over alt annet, takker en fornøyd Jani Lepojärvi.

– Vi samler inn tilbakemeldinger fra kunder og servicepartnere. I tillegg til nye løsninger utvikler vi kontinuerlig aggregatmodeller som allerede er på markedet. Den populære Salla, lansert i 2018, er det perfekte valget for villaer, og den fornyede takmonteringsmekanismen gjorde den enda bedre, oppsummerer Laaksonen.

Bilde: Ronni Laaksonen med Niko Salo og Ville Eskola