Ny daglig leder før Enervent Zehnder er Thomas Söderholm

Söderholm tiltrådte stillingen 11. mai. Söderholm ble født i Vasa i Finland og har jobbet i Tikkurila Oyj i flere år, sist som daglig leder i det tyske datterselskapet i seks år. I tillegg til dette har han lang erfaring i en rekke roller i både B2B og forbrukervirksomhet i industri, profesjonelle tjenester og internasjonal handel.

Overgangen til Enervent Zehnder skyldtes interesse for teknologien og eksporthandel.

«Jeg visste allerede navnet på selskapet, og da jeg ble bedre kjent med det, tiltrakk det høye nivået av teknologisk kunnskap og langsiktig eksporthandel, samt Zehnder-gruppens overbevisende posisjon i markedet meg, sier Thomas Söderholm.

Kommersielt grep og utvikling av konkurransekraft lovet

Den nye administrerende direktøren sier at han vil styrke Enervent Zehnders profil som produsent og løsningsleverandør av høykvalitets ventilasjonsteknologi. «Vi har alltid produsert den beste teknologien på markedet, som garanterer ikke bare et sunt og behagelig inneklima, men også viktig energieffektivitet. Konkurransekraften vår er god, og vi har til hensikt å styrke vår kommersielle posisjon, spesielt i de viktigste markedene i Norden».

Bånd til Zehnder-gruppen er fleksible. «Vi har klare mål og en ganske frie frie hender for å bygge vekst i tråd med markedet. Jeg ser mange muligheter i det. Vi undersøker hvordan vi kan øke produktene vi tilbyr fra Zehnder Groups sortiment. For eksempel kompletterer visse kanalprodukter vårt aggregatspekter perfekt», legger han til.

«Vi leter også etter konkurranseevne ved å fornye aggregatserien vår slik at den effektivt oppfyller kundenes behov. Nye modeller kunngjøres litt senere».

Thomas Söderholm har tilegnet seg et bredt spekter av språkferdigheter i internasjonale oppdrag. I tillegg til sin morsmål svensk, er han flytende finsk, engelsk, tysk og snakker også fransk og japansk. På fritiden spiller han sport og beveger seg aktivt med familien til lands og til sjøs.