Exvent ventilasjonsvirksomhet til Zehnder Group AG

Zehnder Group AG vil anskaffe Enervent Oys luftbehandlingsvirksomhet, inkludert merkevareporteføljen. Enervents merker er Enervent and Exvent. Transaksjonen inneholder også Enervent Oys datterselskaper i Norge (Exvent AS) og Sverige (Ventener AB). Alt personell og ledelsen vil være en del av transaksjonen, og de vil fortsette i deres oppgaver som gamle ansatte. Transaksjonen er anslått å være ferdig før slutten av august.

Zehnder Group er en vellykket internasjonal gruppe med sterke familiebindere forpliktet til å skape energieffektive løsninger for et sunt og komfortabelt inneklima. Transaksjonen støtter og komplimenterer Zehnder Groups virksomhet. Det styrker spesielt ventilasonskompetanse og applikasjoner i kaldt klima i Zehnder Group. Transaksjonen skaper også godt fotfeste for fremtidig vekst i Norden.

«Markeder og produktporteføljer av Enervent og Zehnder Group kompletterer hverandre perfekt. Det er ingen overlapper. Begge selskapene er kjent for sine kvalitetsprodukter og avanserte teknologier. Enervents overgang til Zehnder Group åpner for nye forretningsmuligheter for Enervents/Exvents kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Vi er veldig positive på denne transaksjonen og ser på fremtiden med tillit», sier Enervents konsernsjef Jukka Riekkinen.

«Vi er veldig glade for å ønske Enervent velkommen som nytt medlem av Zehnder Group. Tilleggsoppkjøp er et viktig element i Zehnder Groups vekststrategi. Ved kjøp av Enervent utvider vi markedsposisjonen i Norden. Etter transaktionen omfatter vårt produktspekter produkter som er skreddersydd for kravene til disse landene», sier konsernsjef i Zehnder Group Hans-Peter Zehnder.

Målet for den nye eieren er å fortsette utviklingen, produksjonen og markedsføringen av ventilasjonsenheter som Enervent har gjort i mer enn 35 år. De siste årene har selskapets virksomhet og kunder fokusert på Finland, Norge og Sverige. Omsetningen til ventilasjonsvirksomheten i fjor var € 10 millioner. Enervent mottar om lag 60 prosent av salget fra Finland, 25 prosent fra Norge og 15 prosent fra andre eksportland i Europa. Enervent sysselsetter 50 personer. Produksjonen er konsentrert i Borgå, Finland.

Mer informasjon om transaksjonen

René Grieder
Member of the Group Executive Committee, CFO
Zehnder Group AG, 5722 Gränichen, Sveits
T +41 62 855 15 17, rene.grieder@zehndergroup.com

Jukka Riekkinen
CEO
Enervent Oy, 06150 Porvoo, Finland
T +358 40 518 0899, jukka.riekkinen@enervent.com

Vesa Korpimies
Chairman, Board of Directors
Enervent Oy, 06150 Porvoo, Finland
T +358 50 590 6754, vesa.korpimies@emgroup.fi

Zehnder i korthet

Zehnder Group opererer over hele verden, forbedrer livskvaliteten ved å tilby fremragende inneklima-løsninger. Det utvikler og produserer sine produkter i 14 av sine egne fabrikker, hvorav 5 er lokalisert i Kina og Nord-Amerika. Salgsvirksomheten, som strekker seg over mer enn 70 land, foregår gjennom lokale salgsselskaper og representasjonskontorer.

Zehnders produkter og systemer for oppvarming og kjøling, ventilasjon og luftrensing har enestående energieffektivitet og utmerket design. Med merkevarer som Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul og Core, er Zehnder Group en markedsleder og teknologileder i sine forretningsområder.

Zehnder Group har sitt hovedkontor i Gränichen, Sveits, siden 1895. Den har over 3000 ansatte over hele verden og oppnådde et salg på 582 millioner euro i 2017. Selskapet er notert på SIX Swiss Exchange (symbol ZEHN / nummer 27 653 461). De unoterte registrerte aksjene B holdes av Zehnder-familien og personer som er nært forbundet med dem.

Enervent i korthet

Enervent er et finsk selskap med en lidenskap for høy kvalitet inneklima. Selskapet har utviklet, produsert og markedsført energieffektive løsninger som forbedrer inneklimaet siden 1983.

Enervents tekniske ekspertise inkluderer ventilasjonsutstyr med innebygd varmepumpe og revolusjonerende energistyringsteknologi for fast eiendom. Takket være dette er det enkelt å kontrollere termisk last og energiforbruk av bygningen i ett system.

Enervent er kjent under merket Exvent i Norge.