Enervent Zehnder økte omsetningen og forbedret lønnsomheten

Den Borgå-baserte ventilasjonsteknologiprodusenten Enervent Zehnder økte omsetningen og forbedret lønnsomheten i 2022. Selskapet forventer at eksporten vil vokse ytterligere i 2023, når det kan selge til nye land gjennom morselskapet Zehnder.

– Det er mange årsaker bak veksten. Den generelle bevisstheten om viktigheten av inneklima vokser, kravene til energieffektivitet vektlegges enda mer og produktene skal ha avanserte funksjoner. Finsk produksjon blir også verdsatt, sier Thomas Söderholm, administrerende direktør i Enervent Zehnder.

– Året 2022 overrasket oss på en positiv måte. Vår omsetning økte og lønnsomheten ble bedre. Ifølge prognoser vil boligbyggingen avta i 2023 i alle nordiske land, men vi vil svare på det ved å investere i renoveringsbygging, fremfor alt energirenovering. I tillegg gir vårt nyeste produkt Svea Cooler, som ble lansert på Finnbuild-messen i oktober i fjor, en ny type løsning for husholdningsbehov for kjøling. Den kombinerer kjøling med ventilasjon, sier Söderholm.

Strategisk rolle som ekspert på nordlig klima i Zehnder Group

Året 2023 er et dobbelt jubileumsår for Enervent Zehnder. Selskapet har produsert og solgt ventilasjonsaggregater i 40 år. I år feires også at selskapets ventilasjonsaggregater har vært markedsført under navnet Exvent i Norge i 20 år. Virksomheten blir mer og mer internasjonal ettersom integrasjonen med Zehnder Group, som har vært eier siden 2018, fortsetter, sier Söderholm.

Produktutviklingen av ventilasjonsaggregatene gjøres i selskapets egne lokaler i Borgå, hvor det også er et klimalaboratorium som utfører kontinuerlige tester, for å etterligne det nordlige klimaet. Thomas Söderholm bekrefter at selskapet ser betydelige vekstmuligheter i løpet av jubileumsåret.

– Zehnder kjøpte oss på grunn av vår ekspertise på det nordlige klimaet. I denne rollen kan vi utvikle produkter for et mye bredere område enn tidligere. Vi eksporterer for tiden regelmessig produktene våre til 14 land. I år blir vi integrert i Zehnders ERP-system, slik at vi kan øke aggregatsalget til konsernets globale salgsnettverk. Blant de rundt 70 landene er det flere land med kaldt klima. De nordiske landene vil selvsagt forbli våre nøkkelmarkeder, sier Söderholm.

Mer informasjon:

Thomas Söderholm, administrerende direktør, Enervent Zehnder Oy, +358 40 764 9559, thomas.soderholm@enervent.com