Renovasjonsentreprenøren bør sammenligne ventilasjonsløsninger

Renovering av eiendommen gir den perfekte anledning til å revurdere de tekniske systemene. Spesielt i mindre eiendommer er det lett å ende opp med å bare bytte ut det gamle ventilasjonsaggregatet med en nyere versjon, noe som ikke alltid er rimelig. Det er verdt å bruke tid på å sammenligne ulike alternativer. Exvents energieffektive teknologi er egnet for bygninger i forskjellige størrelser og steder.

Målet med renoveringen er å forlenge levetiden til eiendommene og samtidig forbedre funksjonaliteten. Utskifting av ventilasjonsaggregatet er en vesentlig del av å forbedre bygningens energieffektivitet. Gamle ventilasjonsanlegg oppfyller ikke lenger gjeldende krav eller gir tilstrekkelig ventilasjon, noe som også kan føre til inneluftproblemer. Det forventes også endringer for energikostnadene når nye enheter reduserer forbruket betydelig.

– Exvent-aggregater har en roterende varmeveksler, som er den mest energieffektive teknologien på markedet. I tillegg til høy varmegjenvinning har apparatene kjølegjenvinning om sommeren. Slik reduseres behovet for kjøling og kostnadene spares, sier Gard Skjelstad, som er salgsansvarlig.

For den store stadion og hjemmet til en barnefamilie – vi har passende ventilasjonsaggregater for alle miljøer

Exvent har levert utstyr til en rekke byggeplasser for renovering. Blant dem er kjente eiendommer så vel som private boliger.

I renoveringen av Olympiastadion i Helsingfors leverte vi seks ulike utstyrsmodeller til jobben. På grunn av de små kanalene ble det valgt en desentralisert ventilasjonsløsning for lokalene. Våre ventilasjonsaggregater ble installert blant annet i stadions førstehjelpsrom, salgssteder og vaske- og garderober.

Tilsvarende, i den prestisjetunge bygningen som ble renovert på Bulevarden i Helsingfors, ble ventilasjonen tilpasset hver leilighet. Vi leverte ventilasjonsutstyr til alle leiligheter og næringslokaler, totalt fem ulike utstyrsmodeller. På denne destinasjonen var utstyrets elegante og diskrete utseende et av utvelgelseskriteriene.

Vi fant også en passende løsning for en familie som pusser opp et gammelt hus til å være et passende hjem for en barnefamilie. De ønsket å beholde gravitasjonsventilasjonen i huset, men det var behov for en annen løsning for soverommene. Løsningen ble funnet i Zehnders ComfoSpot, et romspesifikk ventilasjonsapparat med varmegjenvinning som både er stillegående og kan anlegges fra utsiden og innsiden.

– Det viktigste i den samlede renoveringen av ventilasjonsanlegget i forbindelse med renoveringsbygging er å bestemme hvordan man fornuftig skal gjøre nødvendig kanalarbeid. Å finne svaret er en del av VVS-designernes ferdigheter, understreker Gard Skjelstad.

Dersom eiendommen allerede har installert et Exvent ventilasjonsaggregat, kan et alternativ også være en automasjonsmodifikasjonspakke for det gamle ventilasjonsaggregatet i stedet for å erstatte hele aggregatet.

Spør oss mer om ulike produktalternativer: post@exvent.no